Roosteren

Roosteren doet iedere MKB ondernemer. Het is de enige manier om medewerkers goed in te plannen en om er zeker van te zijn dat de juiste capaciteit op het juiste moment aanwezig is. Als het rooster gemaakt wordt, dan gebeurt dat op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is: de tijd van het jaar, de vakantie- en vrije dagen planning, het aantal geplaatste en verwachte orders, de beschikbare productiecapaciteit e.d.
Daarnaast heeft iedere MKB ondernemer ook nog rekening te houden met de kwaliteiten van zijn personeel: de ene medewerker kan iets wel, en de ander (nog) niet. De een werkt goed samen met iemand, een ander moet vroeg naar huis. De een is niet beschikbaar en de ander heeft nog heel veel overuren staan. Er komt een hoop bij kijken om optimaal te roosteren: om de juiste medewerker op de juiste plek en het juiste moment in te roosteren. PersoneelsManager helpt u om dat snel en zo eenvoudig mogelijk te doen. Klik op de mogelijkheden hieronder om een beeld te krijgen wat PersoneelsManager mogelijk maakt.


PLANNEN vinkjeBeschikbaarheid registreren
Met een druk op de knop opent en sluit u het rooster voor uw medewerkers. Zodat zij zelf hun beschikbaarheid en eventuele voorkeuren in een bepaalde periode kunnen doorgeven.


Roosteren vanuit de medewerkersPLANNEN 23 mannetjes
Zodra het rooster is opengesteld door de roostermaker, krijgen de medewerkers bericht om hun aan- of afwezigheid en het aantal te werken uren door geven. Zo wordt van twee kanten gewerkt aan een optimaal rooster.


PLANNEN 23Roosteren vanuit de geplande diensten
Grotere bedrijven willen graag weten of alle geplande diensten bezet zijn. Met deze functionaliteit stemt PersoneelsManager de geplande diensten af op de verwachte omzet.


Roosters publicerenPLANNEN 23 devices
U publiceert het rooster op het moment dat u het wilt. Met een druk op de knop wordt het rooster naar alle betreffende medewerkers verzonden. Eventuele wijzigingen worden net zo makkelijk doorgegeven.


PLANNEN tentEvenementen registreren
Ook evenementen kunnen in PersoneelsManager vastgelegd worden. Deze informatie is dan ook beschikbaar bij het maken van het rooster. Met de module PLAN-XPERT is het mogelijk om per evenement de diensten in te plannen.


Roosteren op basis van vaardighedenPLANNEN 23 3 vinkjes
De module PLAN-XPERT stelt u in staat om te roosteren op de specifieke vaardigheden en kwaliteiten van uw medewerkers. U selecteert per evenement dus altijd de juiste medewerkers.


PLANNEN 23 tentenRoosteren vanuit de geplande evenementen
Als u meerdere evenementen tegelijk moet bedienen is het maken van een sluitend rooster een lastige opgave. U heeft de optie om per evenement te kunnen plannen, om daarna vanuit het complete overzicht de juiste persoon op de juiste plek te zetten.


Ruilen
Medewerkers hebben de mogelijkheid om ingeplande roosterdiensten onderling met elkaar te ruilen. Dergelijke ruilverzoeken zijn door managers op eenvoudige wijze te beheren.